Translate

Movies

12:05:00 Unknown 7 Comments

Nie som veľmi filmový maniak, ale ked sa mi nejaký film páči nemám problém si ho pozrieť aj 4x :).Mám však pár obľúbených. Berte to ako akési typy, je možné, že už ste už videli všetky a možno ani jeden . Neviem písať recenzie tak sa priznám, že opis som skopírovala s kade-tade. Snád pomôže :) Nedeľa je ako stvorená pre filmy. Pod dečku s čajíkom a  pukancami:)
*
*
This Must Be the Place

Lakovanie nechtov, pripínanie náušníc, rúžovanie pier, lakovanie vlasov, maľovanie očí a nanášanie makeupu väčšina z nás spája s raňajším rituálom žien. Toto však deň čo deň podstupuje aj niekdajšia rocková hviezda Cheyenne (Sean Penn). Napriek tomu, že vo svete hudby sa nepohybuje už dve dekády, gothic style mu je stále veľmi blízky.
Jeho pokojný život v Dubline s manželkou Jane (výborná Frances McDormand; škoda len, že sa po pár minútach z filmu vytráca...) mu naruší správa, že v New Yorku zomiera jeho otec, s ktorým tridsať rokov nebol v kontakte. Zbalí si svoj kufor na kolieskach a vydáva sa na roadtrip, aby čelil minulosti i budúcnosti. 

*
The Runaways
Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny.

*
Tenacious D
Tak táto komédia o rock n rolle je sama o sebe klasa už len kvôli Jack-ovi Black-ovi. Dobrodružný  cesta dvoch kamošov hľadajúcich  brnkátko osudu (na gitaru), ktoré údajne zaručí, že budú hrať ako bohovia a stanú sa neskutočne slávny . Rôzne nástrahy, hudba a aj stretnutie diabla ( Dave Grohl)..... Vo filme si dokonca na plagáte zaspieval aj Ronnie James Dio. rip...
 *
Smrť jej pristane 
(Death Becomes Her)

Herečka Madeline (Meryl Streep) a spisovateľka Helen (Goldie Hawn) sú dávne „priateľky“. Ako-tak sa znášajú až do chvíle, keď Madeline preberie Helen snúbenca, úspešného plastického chirurga Ernesta (Bruce Willis).
O 14 rokov neskôr sa Madeline musí vyrovnávať s krutým faktom, že je,  príliš stará. Z Ernesta sa medzičasom (určite (aj) vďaka manželstvu s Madeline) stal alkoholik, dobrý už len na upravovanie mŕtvol. Zato Helen sa darí. Vydali jej novú knihu a je krásna a štíhla ako nikdy predtým. Madeline sa s tým akosi nevie zmieriť. Keď ju okašle ešte aj jej vydržiavaný milenec, zo zúfalstva navštívi Lisle von Rhoman (Isabella Rosellini), ktorá jej za ťažké prachy predá... elixír večného života a mladosti.....

 *
Mermaids
Slavná komedie o excentrické paní Flaxové, která se po dalším neúspěšném vztahu stěhuje i s dvěma dcerami na východní pobřeží. Chtějí začít nový život. Její dcera Charlota prožívá složité období svého života a zamiluje se do církevního zaměstnance. Příběh se odehrává v době atentátu na Kenedyho. (oficiální text distributora) Mořské panny jsou milou oddechovkou, ale hloubavějším divákům jistě neujde nenásilné poučení pod vrchními vodami. To je totiž tak: máma s dvěma dcerami migruje z místa na místo, nepřestává po zpackaných vztazích věřit v nové začátky. 
V co věří dcery, je pro ni vedlejší, ale teď je na čase, aby si svůj díl osudovosti vybraly i ony: malinká plavkyně Christina Ricci a pánbíčkářka Winona Ryder nezůstávají ve stínu Cher ani o jeden šplouch
*

Detroit Rock City


Zábavný príbeh štyroch kamarátov, ktorí majú rockovú skupinu a ich hudobným vzorom je skupina Kiss. Rozhodnú sa ísť na koncert svojích idolov do Detroitu, keďže vyhrali vstupenky na koncert v rozhlasovej telefonickej súťaži. Vyberú sa teda na dlhú cestu autom, a tak sa začína ich strastiplná a krkolomná púť za splnením ich túžob. Už počas cesty však zažijú prvé nepríjemnosti, keď dôjde ku konfliktu s posádkou auta s diskomaniakmi, ale to ich nemôže ani náhodou zastaviť. Keď nakoniec prídu do rozhlasového štúdia po lístky, zistia, že zavesili telefón skôr, ako povedali svoje mená, a tak lístky dostal už niekto iný.




7 coments:

Nikolas povedal(a)...

The Runaways ♥

Zuzankita povedal(a)...

Smrť jej pristane :) hahaah

www.karissaworld.blogspot.com

Anonymný povedal(a)...

The Runaways a Smrt jí sluší jsou super filmy.

Martina Navrátilová povedal(a)...

Uaa This must be the place jsem se snažila dodívat třikrát a prostě jsem to nedokázala přežít:D

Unknown povedal(a)...

no je to veľmi dlhé a depka trošku ale zaujímavé :)

bebe povedal(a)...

sean penn je skvely herec...a s harom robka smitha..parada:D
a diky za runaways tip..velmi fajn film...co si tak pozeram fotky original dievcat a dakoty s kirsten...tak si myslim ze ani nemohli lepsie vybrat...a co moze byt lepsie ked aj joan a cherrie su s vysledkom spokojne:)

Ewulina povedal(a)...

Ahoj dievča! Aj keď nie si veľký filmový maniak, tieto dva filmy (ak ich nepoznáš) by sa ti mohli páčiť :-) http://www.csfd.cz/film/17622-na-pokraji-slavy/ http://www.csfd.cz/film/32231-still-crazy-porad-naplno/

P.S. Je mi veľmi sympatický tvoj hudobný záber.