Translate

weekend inspi/ 03

11:21:00 Unknown 0 Comments

Opäť sa mi podarilo byť chorá. Už druhý krát v tomto mesiaci. Imunita číslo nula a tak tento týždeň  iba ležím a ležím a už je to trocha únavné. Čas si krátim filmami a muzikou. V hlavnej  úlohe tento týždeň stále dookola kapela Rush, album Snakes & Arrows. Kto má rád progresívny rock-áno, kto nevie čo to je, ani to neskúšajte. Premýšľala som ako si na jar vylepšiť izbu, nejakými malými ale predsa zásadnými zmenami. Maľovať už nemôžem, lebo mám toľko náterov, že by mi omietka padla rovno do úst a na nové stierky akosi nevydá, ale možno by to zachránila nejaká tapeta. Niečo floral-jungle-animal, alebo iba nejaký jemný vzor.
A viete po čom mi teraz stále piští srdce? Zamatové topánočky- must have ! Už na ne šetrím...

Oman

14:03:00 Unknown 3 Comments


Som na seba hrdá, ako som tento mesiac úplne obmedzila nákupy oblečenia a len striedam to čo mám v skrini v rôznych kombináciách dookola.
Do second handu som od nového roku ani len nevkročila. Dávam si jedničku s hviezdičkou :)
Kupovať hovadiny to je fakt veľký zlozvyk. Som presvedčená, že sa na tom dá vybudovať aj závislosť,  „tzv. kúpim si niečo pre radosť, len niečo malé“ a za pár mesiacov je s toho slušná kopa. Už toho bolo fakt dosť. Niekedy ma prepadá panika, ako hlboko som spadla do konzumného sveta. Ťažko sa tomu vyhnúť, no...
Dnes som vytiahla moju obľúbenú pašmínovú šatku, ktorú mi ocino doniesol z ďalekého Ománu. Vtedy sa veľmi nešetril, lebo mi doniesol asi sedem kusov, čo som rada, lebo tu sa predávajú o dve tretiny drahšie. Celkovo mám rada dovolenkové suveníry, hlavne ked sa dajú nosiť a pripomínajú vám pekné chvíle.

weekend inspi/ 02

8:29:00 Unknown 0 Comments


Tento týždeň bol celkom dobrodružný. Voľné chvíle patrili filmom Indiana Jones a slintaním nad doplnkami od Valentina pre jar/leto 2016, ktoré vyzerajú akoby boli inšpirované kultúrou stratenej civilizácie, alebo nejakým zabudnutým pokladom. (ružová kabelka hore).
Harisson Ford bol v tom období naozaj fešák a musím sa priznať, že sa mi páči aj jeho typický kostým Iandiana Jonesa. Pripomína mi určité obdobie ked sa tak štylizoval Johny Depp.
Cez víkend som sa stiahla do prírody a išla vypnúť s kamošmi na chatu. Oheň, hudba a zábava, absolútny relax mysle :) nevadili ani teploty pod nulou a kopa snehu. Nízke Tatry sú proste domov :) ♥



Indiana

13:31:00 Unknown 4 Comments


Zima v plnom prúde, aktuálna teplota u nás okolo -7°C, čo štýlové sa už dá vymyslieť?
Dokopy nič, lebo to vždy pokazia topánky do snehu. Moje sú už roky rovnaké-osem dierkové dr.Martens. Začínajú byť už trošku ochodené a na budúcu zimu uvažujem o rovnakých len v bordovej, alebo khaki farbe. Vytiahla som k nim ešte moje staré čierne Zara nohavice cigaretového strihu, ktoré ako kukám mi dosť divne skracujú nohy :D Nevadí, chybička se vloudila, nabudúce podpätky, ale až keď sa roztopí ľad.
Svetrík v indiánskom štýle som našla na stránke blancheporte.cz , kde nájdete veľmi príjemné ceny a praktické jednofarebné roláky.
Tento sa mi veľmi páčil farebne aj strihovo.

Missoni

10:44:00 Unknown 1 Comments


Čo sa týka svetrov, som dosť vyberavá . Mám radšej obyčajné jednofarebné, alebo sem tam nejaký etno vzor. No legendárne pletené cikcak-y v podaní Missoni so mnou zamávali už v minulosti. Tento modrý mi padol do oka rýchlosťou blesku. V momente som po ňom vyštartovala. Oplatilo sa. Veľmi kvalitný a  strašne príjemný na dotyk a svojím hlbokým výstrihom a rukávmi jemne do zvonu pripomína akési svetrové kimono, alebo čo. Najlepšie vynikne len tak na ostro, než s nejakým tričkom, či rolákom. Je to pre mňa kategória -na slušáčku k púzdrovej sukni a lodičkám.  Keď som si tak googlila niečo zaujímavé o tejto talianskej značke, dozvedela som sa, že funguje už od roku 1947 a pôvodne začínala s tréningovým oblečením pre športovcov. Kto by to bol povedal :)
Dúfam, že si raz v živote oblečiem aj nejaké Missoni šaty, alebo sandále. Vyzerajú úchvatne :) Hlavne v pestrofarebnom prevedení.
www.missoni.com

weekend inspi/ 01

8:13:00 Unknown 1 Comments


Aký ste mali víkend? Ja som ho viac menej prežila s kamoškami (dámska jazda). Náladu mi robili aj albumy od Billyho Idola, The Cult, Jamiroquai, alebo filmy s Marlonom Brandom. Pomaly už poškulujem po veciach na jar a leto a robila som si aj čistky v botníku (vyhodila som do sekáčového kontajnera asi desať párov). Samozrejme to prežili len tie kožené. Bol to super pocit zbaviť sa niečoho, čo prekladám už päť rokov, len z ľútosti. Všetko zničené preč! Teraz ma dosť inšpiruje blogerína Maja Wyh a hlavne všelijaký streetstyle :).
Snívam o jari a slnku a, že si oblečiem  šaty a všetci sa budeme usmievať, že je po zime....

Red berries

16:51:00 Unknown 3 Comments

Tento outfit som chcela vyskúšať už dávnejšie, ale čakala som kým u nás zmizne sneh (kvôli topánkam). Dnes ráno bolo krásne slnečno a tak som neváhala a vybrala som si všetky bordové, tehlovo červené a ružové veci. Takéto mixovanie podobných odtieňov veľmi nemám vo zvyku, ale asi to skúsim aj v iných variantách, lebo sa v tom cítim mimoriadne dobre a nebyť taká zima, tie členkové topánky by som vymenila za nejaké pekné lodičky vo farbe klobúku.
Môj „Chewbacca“ kožuch je ešte z minuloročnej kolekcie F&F, ale ja som sa k nemu dostala až teraz pri výpredajoch, kde ho znova vrhli na pult (vlani som zaváhala a vypredal sa mi). Už sa teším na ďalšie rôzne kombinácie. Asi by mi k nemu bodli aj nejaké bohémske šnurovacie čižmy, tie tu doma ale zoženiem asi ťažko...
 
 (hat/klobúk: H&M, fur/kožuch: F&F, sweater/sveter: second hand, pants/nohavice: newyorker, bag/kabelka:second hand, shoes/topánky: Zara)


RUNWAY INSPIRATION: GUCCI spring 2016

7:50:00 Unknown 1 Comments

Alessandro Michele. Síce už nie veľmi čerstvý nástupca Fridi Giannini, ale môj veľký favorit a simpaťák, ktorý značke Gucci dal nového ducha a celkovo by som povedala, že aj mladícku šťavu. Nejak som sa opäť stratila na stránkach vogue.com a úplne som zabudla na tieto úžasné modely. Celá kolekcia vyzerá veľmi vintage, ale pritom sám Alessandro povedal:  “It’s a big trip! Of course I am interested in personal style and quirkiness. There are things here that look vintage, but don’t really exist as vintageit’s the illusion of it. I’m not nostalgic! I’d like to shake it up again.” (nebudem to prekladať,lebo by to stratilo význam).
Keby som mala byť v módnom raji, vyzeralo by to presne takto. Veľa farieb, mix vzorov, výšivky, lurex, brokát, ozdoby, glitre, satén, koža, všetko bez zábran so štipkou humoru a v najvyššej krajčírskej kvalite. Je to krásna a hravá módna renesancia a presne vystihuje náladu pre jar 2016 (môj pocit). Osobne mi nedá dýchať kožená kvetovaná bunda s hadom na chrbte a vôbec skoro všetky šaty a nohavicové kostýmy.

Ashes to ashes

10:17:00 Unknown 1 Comments



Svet Rock n Rollu plače. Len pred troma dňami ikona David Bowie oslávil 69 rokov a vydal dlho očakávaný album Black Star. A dnes? Dnes svet zahltili správy, že David umrel.
Som v šoku. Vždy som nejak tak tajne dúfala, že ho ešte raz uvidím naživo. Vyše 40 rokov kariéry tohto chameleóna a jeho geniálnej hudby, ktorá obohatila svet. Nijaký umelec už nebude tak svojský a inovátorský ako David. Ja osobne mám najradšej album Aladdin Sane, pretože to bol môj úplne prvý, ale oslovil ma aj predposledný Next day. David okrem hudby veľmi zasiahol aj svet módy svojimi kostýmami a  stále novým imidžom, ktorý mne vždy vyrážal dych...
RIP David :(

 

POP ART

12:36:00 Unknown 1 Comments


 
Šesťdesiate roky, to je pre mňa jedna z dalších najštýlovejších dekád, čo sa týka hudby, módy, doplnkov ale aj make-upu. Ja som tomu tiež troška prepadla v podobe snorenia 60´s tutoriálov na tie najväčšie oči á la Twiggy. S toho líčenia však veľa nebude, lebo mám pocit, že mi to nepristane, ale to vôbec nevadí, lebo sú tu maličkosti ako matné laky na nechty, maskara dodávajúca giga-objem, oranžový rúž či tieto dezertné tanieriky v 60´s vzoroch :)))
Samozrejme si treba pustiť The Who-My generation! ;) ááááh rock n roll musí byť!
 
( rúž-Loreal-Color Riche/Doutzen´s pure red, maskara-Catrice/better than false lashes volume mascara-ultra black, laky na nechty-Avon Magic Effects Matte / inky blue & white)
 

nové vlasy

14:39:00 Unknown 6 Comments

Niekedy už proste človek nemá na výber a ani kúra za stovky eur by nevzkriesila zničené vlasy, ktoré si roky len podstrihávam.Vtedy neprichádza do úvahy nič len zahodiť ich doslova do koša. Vzdala som sa asi 30cm a prvý raz v živote mám iný strih než do postupna. Poviem vám, som nadmieru spokojná a neľutujem ani jeden jediný centimeter. Je to pre mňa príjemná zmena a ak niekto z vás tiež uvažuje nad takýmto radikálnym činom, len smelo do toho. Toľko k vlasom...
Nový rok začal veľmi pozitívne, dokonca ma celkom potešil aj ten sniežik a keď už sme pri tých predsavzatiach, ja som si žiadne nedávala. Verím tomu, že keď si budete niečo prikazovať a zakazovať zbytočne sa len vystresujete. Zmenu musíte chcieť úprimne, sami od seba a vždy až keď budete cítiť, že ste na to úplne pripravený .
Ja ešte o živote toho veľa neviem, za pár dní oslavujem len 24 rokov, no za ten čas som zistila, že sa nikdy neoplatí tzv. tlačiť na pílu. Dosť bolo filozofovania. Idem sa učiť. Majte sa krásne;)
Pripájam fotky z posledných dní :)
Outfitovky sa teraz robiť naozaj nedajú.
 
 

RUNWAY Inspiration: Altuzarra

21:00:00 Unknown 0 Comments

 
 
Jar je ešte celkom dosť ďaleko, ale keď som zablúdila na vogue.com padla mi do oka pre mňa neznáma značka menom Altuzarra. Jarná kolekcia pre rok 2016 mi veľmi učarovala. Farebná škála, strihy, materiály aj celkový look. Veľmi pekné prevedenie mestského štýlu s hippie prvkami a sexy siluetami. Ešte nikdy som nevidela tak pekné modré a oranžové batikované šaty, ako to urobil mladučký 32 ročný dizajnér Josepha Altuzarra .Väčšinou sa vždy jedná o nejaké neforemné asexuálne vrece, ktoré úplne podupe celý ten kolorit, ktorý môžete batikou vytvoriť. Altuzarra však ukázal, že aj keď máte vzťah k tomuto smeru, existuje spôsob, ktorý je na oko veľmi príjemný a vkusný. Batika je asi nočná mora, pre mnoho ľudí. Ja sa priznám, že sa mi páči, len s ňou treba naložiť naozaj opatrne. Veľmi príjemne pôsobil aj takmer nahý makeup, ktorý zdobili len jemné oranžové tiene a pery v nude odtieňoch. K tomu krásne kožené kabelky, starodávne klipsne na ucho a lodičky á la espadrily. Nejak takto si predstavujem mestskú módu v prímorských častiach :) Veľmi natural a veľmi chic ;) 
Páči? nepáči?
all pics by vogue.com