Translate

2016

15:14:00 Unknown 2 Comments




 Už sa teším na nový rok. Čo nové ma čaká a neminie, čo nové ma osloví a poučí, a možno aj zmení. Život je vlastne dosť vzrušujúce divadlo v ktorom ste hlavný hrdina a ľudia, okamihy a veci tvoria váš vlastný príbeh. Bola by som klamárka keby som tvrdila, že nie som materialista. Iste, že som, ale len čo sa týka vecí, ktoré mám rada, inšpirujú ma, alebo mi zaisťujú istý komfort. Našťastie to ešte nezašlo do nejakých extrémov, čo som rada, ale sú tu veci, ktoré by som veľmi rada v mojom príbehu uvítala :)
  1.  Parfum Marc Jacobs-Decadence. Absolútna hviezda a novinka. Niečo také ťažké a sexy som nevoňala už ani nepamätám. Už len šetriť. Nie je moc najlacnejšia ;)
  2. Kožená kabelka. Nedávno som vyhodila tri koženkové. Rozpadli sa, popukali, otrhali, zničila som. Namiesto troch shitov, jedna poriadna.
  3.  Špagetové ramienka. Top! Už mám doma tri tielka. Navyše niečo v štrikovanej verzii by som tiež neodmietla.
  4. Lodičky na šnurovanie.  Robia krásnu nôžku :)
  5. Chce to niečo nové. Ray Ban som ešte nemala.
  6. Čo najšpicatejšie chelsea boots. Austin Powers he´s the man for you ;) haha
  7.  Čierne zvoňáky :) Klasika.
  8. Dreváky. Kedysi som ich neznášala, no teraz sa na ne neviem vynadívať. V lete must have ! That 70´s.
  9. Koženú strapcovú vestu. Jednu v Mango som prepásla. Dúfam, že nájdem lepšiu.
  10.  Knihy od Taschen. Milujem. Najnovšie ma zaujal titul  1000 Record Covers, a Palms.
  11.  Minimalistické, čisté tvary na doplnkoch. Ako nosí Erin Wasson, moja múza...
  12. Toto kreslo je úplne dokonalé a strašne drahé, ale verím tomu, že nájdem aspoň niečo v podobnom duchu.

Krásne Vianoce

16:44:00 Unknown 5 Comments

Prajem Vám krásne Vianoce plné pohody a lásky v kruhu rodiny, lebo to je to najcennejšie čo máme. Na chvíľu sa zastaviť a zabudnúť na všetky problémy a stres, ktorý nám ovláda životy. Vonku je síce hnusná hmla, ale u mňa prepukla vianočná náladička v plnom prúde. Upratujeme, varíme, pečieme, počúvame koledy. Celý dom vonia škoricou a vanilkou. Teším sa. Užite si to a ja ďakujem za sledovanie a komentáre, ktoré ste tu zanechali počas celého roka.
Peace ♥
Monika :)

Music: Collegium Musicum-konvergencie

9:05:00 Unknown 3 Comments




Jedno z najvydarenejších zoskupení tých najtalentovanejších, v našej malej krajine na art-rockovej scéne (ak sme niekedy aj nejakú mali ?, až tak sa nevyznám ) je určite legenda menom Collegium Musicum. Ja sama niekedy nechcem veriť vlastným ušiam, že niečo tak výnimočné u nás vzniklo. Tento v poradí druhý album z roku 1971 v zostave: Marián Varga- hammond organ, Fero Griglák-gitara, Fedor Frešo-basa a Dušan Hájek-bicie je môj najobľúbenejší. Vždy ho počúvam rada najmä na vianočné sviatky. Možno preto, že prvá skladba s názvom PF 1972 je viac menej vianočná koleda. Marián Varga je skutočný  virtuóz a všetky skladby dosahujú veľmi vysokú a svojskú úroveň. Svojím starým soundom na mňa pôsobia veľmi príjemne. Možno to bude aj tou slovanskou melodikou. Ako Slováci môžeme byť na túto zostavičku patrične pyšní. Nebyť tvrdého socíkovského režimu, určite by zožali úspech aj v zahraničí. Vo wikipedii som sa dočítala, že mal album veľký úspech a predalo sa ho vyše 140 000 kusov. 
Ja osobne mám veľmi rada aj skladbu „Suita po tisíc a jednej noci“ alebo „Ulica plná plášťov do dažďa“. Ak máte radi inštrumentálnu hudbu jemne zložitejšieho razenia vrelo odporúčam. Ale nakoniec, toto snád pozná každý poriadny bigbiťák ;) Kvalita nadovšetko.
Dávam ★★★★★  ;)

Vianoce

14:08:00 Unknown 1 Comments

Tento rok som si s vianočnými dekoráciami veľa starostí nerobila. Jednoducho som použila čo dom dal a nejak to len skombinovala dokopy. Staré plechové vedro, halúzky či drevo.
Bývam na dedine v rodinnom dome a chcela som zachovať všetko v takom naturálnom štýle.
 Uvažovala som ešte nad nejakými svetielkami, no nakoniec som zvolila svietnik, ktorý som si vyrobila z kompótového pohára . Ako ste sa popasovali tento rok s výzdobou vy?
+ jedna bonusová fotka ;) TU


Fresh

9:02:00 Unknown 5 Comments

Za chvíľočku je tu koniec roka a je najvyšší čas pozrieť sa trochu do budúcna a urobiť si nejaké plány na nový rok. Byť menej lenivá a ísť si za svojím, to bude pre mňa opäť výzva. No najmä zachovať si čistú myseľ a nemyslieť na prešlapy a pády, ktoré sa mi stali ešte tento rok.
Prečistiť si nie len myseľ, telo ale aj skriňu. Nekupovať veľa lacných vecí, ale menej kvalitnejších a jednoduchších. Asi budem trošku viac obchádzať second handy, než som zvyknutá. Začať opäť viac cvičiť a vzdelávať sa v cudzích jazykoch. A hlavne krôčik za krôčikom priblížiť sa k najväčšiemu snu, a to navštíviť USA. Dnes je to o maličkostiach.
Prajem krásny deň :).

Minimal Maximal

8:32:00 Unknown 5 Comments

Veľmi, veľmi, preveľmi sa teším týmto jeansom . Bola som s kamarátkou nakupovať vianočné darčeky a zablúdili sme aj do výpredajov.  Vbehli sme do H&Mka a nakoniec sme tam strávili skoro dve hodiny. Už dávno som nepobehovala po obchode ako slepica, ale stálo to za to, lebo som tam našla tieto krásky. Bolo ich tam na vešiaku strašne veľa a za facku. Zrejme mi boli súdené. Mám šťastie, že zvoňáče nechce nikto nosiť, tak v obchode zostanú všetky pre mňa, haha. Už sa teším na leto keď k ním budem nosiť kapelové tričká, alebo tielka so špagetovými ramienkami. Včera som nemala chuť na veľa farieb a pokaziť tento camel coat  k jednoduchej jeansovine by bol asi hriech. Letná sezóna je na to asi aj tak viac vhodná. I keď priznám sa, teraz sa mi veľmi páči horčicovo žltá a petrolejová.
Dúfam, že ste si všimli, že som úplne vymenila skin tohto blogu. Snáď sa páči.
Ja som nadmieru spokojná. Je to príjemný refresh.
Kto z Banskej Bystrice uhádne, kde sme teraz fotili ? ;)

Vlasy a zima

15:45:00 Unknown 5 Comments


Zimné obdobie je veľmi nešetrné k vlasom. Nízke teploty a vlhko vlasom vyslovene ubližujú. Neviem ako vy, ale ja mávam cez zimu dosť problémy s pokožkou. Večne ma svrbí .Vyskúšala som už milión šampónov, bola som u kožnej a zatiaľ úplne neúspešne. Tento stav máva premenlivé stavy. Sem tam je to v poriadku (väčšinou cez leto) no niekedy  si kožu rozškrabem až do krvi, pričom si vytvorím aj lupiny. Ak by ste mali typ na nejakú prírodnú kozmetiku, alebo máte podobný problém, napíšte mi. Fakt neviem čo s tým. Všetko pomáha len chvíľkovo.

Čo však ako tak viem ovplyvniť, je ten krepovanie vlasov. Samozrejme, že konečné riešenie je žehlička, ale to tiež nie je zdravé vysušovať takto vlas každý deň. Mne sa vlasy krepatejú prirodzene, mám takú hrubú kvalitu. Vyzerá to veľmi nezdravo. No keď si ich úplne vyžehlím, vidím, že vlasy sú zdravé a plné lesku. Ešte v lete som objavila sprej s morskou soľou. Najprv som váhala. Nevysuší mi soľ vlasy ešte viac? Nie! Naopak ich ako keby spojí dokopy , čím odstráni nežiadúci krep, ale bez mastného efektu. Navyše taký ten plážový look milujem! Písala som o ňom aj tu. Zatiaľ som vyskúšala iba austrálsku značku Aussie. Už je u nás na trhu dosť dlho, ale počula som akési klebety, že je tu dosť predražená. Aktuálne ale v Dm drogérie majú nejakú akciu na celý rôzne druhy Aussie.
 
Keď už sme pri tých vlasoch, mám pre vás ešte pár typov:

Ak máte dlhé vlasy, záverečnú masku či balzám si nikdy nedávajte ku korienkom, ale len na končeky. Mohli by sa vám rýchlejšie umastiť. Ohľadom farbenia sa vždy radšej zverte do rúk kaderníkovi. Ak však nemáte čas či peniaze, vyberte si radšej farby bez amoniaku. Zvláštny typ pre hnedovlásky, ak sa chcete vyhnúť tomu, aby vaše vlasy nezostali po každom farbení hnedej skoro čierne, farbite si vždy len odrasty a raz za pol roka celé vlasy. Mne sa takto podarilo úplne zbaviť čiernej farby.
Nepreháňajte to ani s toľkým stylingom, veľa alkoholu v ňom vysušuje vlas. Raz za mesiac si môžete urobiť tzv. kyslý oplach. Do jedného litra čistej vody si dajte jednu polievkovú lyžicu octu. Nebojte sa, žiaden octoví zápach vám na vlasoch nezostane. Po dôkladnom umytí vlasov si na záver týmto ,,lektvarom´´ vlasy oblejte. Kyslosť octu pokožke vracia jej prirodzené pH.
 
 

Decor

14:09:00 Unknown 0 Comments

Minule som tu písala v článku, ako sa mi páčia módne doplnky ako dekorácia do bytu.  Rozhodla som sa urobiť vám pár fotiek. Moja izba nijaký mesiac v roku nevyzerá rovnako. Mám nejakú neurózu či čo a večne všetko prehadzujem. Som nervózna keď niečo dlho vyzerá rovnako. Preto ju mám prepchatú serepetičkami, ktoré môžem medzi sebou kombinovať. Väčšinou sú to nejaké veteše a stariny s novými vecami. Tento mix mi vyhovuje, lebo na mňa nepôsobí jednoliato ako z jednej továrne, či z jedného obchodu alebo reťazca.
Vlastne mám dosť fóbiu ak by zariadenie v našom byte vyzeralo ako z katalógu nejakého obchodu, ktorý vám to celé nadiktuje v plnej všetko na jedno kopyto. Pôsobí to na mňa chladne, sucho a necharizmaticky. Proti gustu však žiaden dišputát. Ja viem, že veľa ľudom by sa nepáčilo ak by ich miestečko na oddych vyzeralo ako antikvariát. Ja som v tom však doma a páči sa mi keď jednotlivé veci prešli nejakým procesom, a hlavne ked nie sú z plastu. :).
Veľmi mi chýbajú blšie trhy, ktoré sú u našich západných susedoch tak obľúbené.
Tam som vždy bola v siedmom nebi :)


Never say never

15:55:00 Unknown 1 Comments

Ja a boyfriend jeans, kto by to bol povedal. Nie je to žiadna novinka, ale ja som ich vyskúšala až teraz a som nadmieru spokojná. Nič ma netlačí a nesťahuje. Na voľný čas perfektné! Našla som ich vo výpredaji tak som to riskla.Vždy som nad tým krútila hlavou, ako si môže dievča obliecť takéto neforemné vrece?! Chápem mužské publikum, že to nie je nič sexy a všetky krivky sa stratia, ale musíte to chápať, aké dôležité je netrpieť v oblečení.
Nebojte sa bootcut jeans (zvoňáče) sú stále moje nr.1. Ale občas mám chuť na zmenu. V lete sa budú kombinovať lepšie.
Toľko k tomu.
*
Ako prežívate prípravu Vianoc?  Máte už darčeky? Ja ich vždy kupujem minimálne dva týždne dopredu a nikdy nemávam žiaden stres. Tento rok sme si s kamoškami sľúbili, že si darujeme niečo, čo vyrobíme vlastnými rukami. Nič z obchodu. Dúfam, že sa trafím do štýlu.
Koniec koncov, všelijaké veci si kupujeme celý rok a už ma to tak nevzrušuje, ako keď som bola dieťa. Skôr milujem tú atmosféru. Raz v živote by som, ale chcela vyskúšať aj Vianoce v teple niekde pri mori a s inými jedlami ako šalát a kapor. Bojím sa hlavne koláčikov. Nechcem sa obžierať. Mojich 10kg, ktoré som tento rok zhodila už nechcem späť. Bude to ťažké. Zvyknete si okrem klasických jedál na štedrý večer uvariť aj niečo netypické? Celkom ma to zaujíma... :)

Vintage T Shirts

9:53:00 Unknown 0 Comments

Knihy of vydavateľstva Taschen mám veľmi rada. Nemám ich doma nejak veľa, ale ich tituly sú veľmi zaujímavé a plné umenia. Cez jeden antikvariát sa mi podarilo zohnať úplne novú krásnu encyklopédiu  VINTAGE T SHIRTS. Som naozaj nadšená, okolo 300 strán originálnych tričiek minulého storočia s logami kapiel, filmov, športu či rôznych reklám. Najviac ma zaujala (ako inak) sekcia plná rockových tričiek. Headbangeri by nad tými fotkami uronili nejednu slzu. Fakt skvelá inšpirácia na nejaké DIY. Pobavilo ma najmä ELVIS-Levis. Viac info nájdte TU .

Hats off!

11:14:00 Unknown 0 Comments

Klobúky. Táto skvostná pokrývka hlavy, ktorá aj najnudnejšiemu outfitu dodá punc, čestne zaberá prvenstvo v mojom šatníku. Čím väčší, tým lepší.
Aký máte názor na to, že použijete módne doplnky ako dekoráciu do vášho bývaníčka? Ja som jednoznačne za. Dnes je veľmi zlé svetlo a tak vám nejaké tie moje detaily ukážem až nabudúce. Taká zbierka klobúkov na stene, to mi vždy vyčaruje úsmev na tváry, ale k tomu som sa ešte neodhodlala.  Ked si tak prezerám fotky tohto typu, mám chuť sa obliecť do maxišiat a doplniť to slameným klobúkom. Každú zimu mám v hlave takéto chúťky obliecť si niečo, na čo nie je počasie. To som celá ja.
Prajem vám príjemného Mikuláša a nepreháňajte to veľmi s tým cukrom, je to jed.