Translate

Allman & Cher

20:32:00 Unknown 1 Comments

Ťažko  momentálne nájsť pre moje oči zaujímavejší zamilovaný párik ako bol v 70tych rokoch Gregg Allman a CherTieto dve hrdličky, ktoré úplne odzrkadľujú módu tejto bohémskej doby, by  sa nestratili ani na dnešných prehliadkových mólach. 
Cher a jej mladá krásna tvár, črty v ktorých sa miesia Arménske a Čerokézske korene (kmeň Amerických indiánov) v protiklade Allmana s blond három a modrými očami.  Vybrala som tie najzaujímavejšie fotografie. Tradičný mix materiálov ako koža, riflovina a prírodné látky vytvárajú  dokonalú súhru. Ako top prvok by som považovala hlavne velúr. Velúrové sako je jedno z must have pre túto sezónu. Vyzerá chic na mužoch ale aj na ženách, čo sa týka farby sú to hlavne tmavomodrá, smaragdová alebo vínovo červená.
 Nezabudnúť dlhé vlasy s cestičkou na stred a aviatorky ;)
70´s Rules!!!


Created me- polyvore.com


Tigrie oko

17:45:00 Unknown 0 Comments

Už ako dieťa som bola fascinovaná kamienkami. Pamätám si na to keď sme sa hrali pri potoku a okrem šaňtenia sme  ponárali ruky do vody čo najhlbšie a hľadali drahokami . Vtedy sa mi zdal najpôsobivejší obyčajný kremeň. Dnes ked som už zistila, že drahé kamene sú nie len pekným prvkom v šperkoch, ale aj talizmanom často krát s liečivými vibráciami. Dosť často sa nimi obklopujem. Väčšinou sa riadim pocitmi a vyberám si kamienok len podľa farby. Neviem ako je to možné,ale vlastnosti, ktoré sú kameňu pripisované akosi vždy sedia na veci, či daný problém ktorý ma momentálne ťaží.

Môj najnovší úlovok je Tigrie oko.
Na nete som sa dočítala tieto informácie :

Tigrie oko je ochranný kameň, ktorý sa tradične nosil ako talizman proti nepriateľským myšlienkam a kliatbam. Ukazuje, ako sa má správne používať sila a prináša svojmu majiteľovi integritu osobnosti. Napomáha pri dosahovaní cieľov, hľadaní vnútorných zdrojov a zvyšovaní zrozumiteľnosti zámerov. Priložené na pupočnú čakru má vynikajúci účinok na ľudí odtrhnutých od sveta, v ktorom žijú. Pomáha ich uzemniť a súčasne umožňuje názorne prejaviť vôľu. Tigrie oko zakotvuje zmeny, ku ktorým došlo vo fyzickom tele.

Je to kameň, ktorý dobre poslúži pri hľadaní vašich vlastných potrieb rovnako ako potrieb ostatných. Dokáže rozlíšiť medzi zbožným prianím a tým, čo naozaj potrebujete.
Na rozumovej úrovni vyrovnáva tigrie oko činnosť oboch mozgových hemisfér a zvyšuje ich praktické využitie. Napomáha zbierať roztrúsené informácie a vytvárať z nich jeden kompaktný celok. Uľahčuje riešenie dilem a vnútorných konfliktov, najmä vyvolaných pýchou a tvrdohlavosťou.


Books type

12:54:00 Unknown 1 Comments

1.Jimi Hendrix-Začať od nuly, kniha v ktorej sú zozbierané Jimiho myšlienky z jeho vlastných denníkov , rozhovory z médií + texty ktoré prekladal Ivan Štrpka. Pútavé čítanie bez nejakých vymyslených historiek či bludov ktoré si zvyknú prifarbovať autori biografií.
 Vrelo odporúčam ;)
 2. Jural Jakubisko-Živé striebro. Jeden z našich najtalentovanejších režisérov a jeho vlastný príbeh životom až do 33 roku. Rodák z východného Slovenska a jeho  kariéra, ktorá mala neľahký začiatok v dobách počiatočného socializmu...........
Kniha sa číta veľmi ľahko a obsahuje aj dobové fotografie.
 3. No one here gets out alive , alebo Nikto to tu neprežije-Jim Morrison-The Doors- biografia.
Kto by si rád neprečítal o Jašteričom kráľovi Morrisonovi a jeho živote, táto malá knižočka obsahuje plno zaujímavých výjavov ohľadne Doors + preložené texty a fotky.
To čo sa nezmestilo do filmu, tu nesmelo chýbať ........