Translate

Oltárik.

11:31:00 Unknown 3 Comments

Zberateľstvo nepotrebných vecí je moja veľká vášeň. 
Pre mňa sú však potrebné.
Ked sa na svoje poklady môžem pozerať každý deň, hreje ma to na duši.
Predstavujem vám môj kútik, môj oltárik, kde je milión farieb a svet v ktorom mi blúdi myseľ dennodenne. 
Moje najnovšie potešenie je kniha od Taschenu -70s Decorative Art. 
Skoro 400 strán fotografii, mojej obľúbenej dekády. 
Najobľúbenejšia je však fotografia môjho ocina s gitarou pred naším domom.
Skvostný plagát s kolážou albumov a plagátov  60s a 70s doby v bývalom Československu, ale aj na západe ;) mám s brožúrky Pope Smoked Dope.

In a gadda da vida baby...

8:12:00 Unknown 4 Comments

Dnes trochu inšpirácie .
Nemôžem sa vynadívať. Veci o ktorých som snívala sa preháňajú po runway :). Emilio Pucci, Burberry Prorsum a Valentino mi zahrali na strunu . Nie som vyslovene hltač trendov, ale ked ma nejaký osloví rada sa ním inšpirujem. Móda je krásny kus umenia. Rozmýšľam či je móda aj to, čo nám dávajú papať v obchodoch.... ale to je zložitá a citlivá téma. Sami si utvorte názor.
...
Krásne bedrové nohavice od Emilio Pucci s pukmi a  jemne do zvonu, to je pre mňa vizuálny skvost! Takýto tvar výborne formuje ženskú postavu. Napadla ma už aj myšlienka, či si nedám také nohavice ušiť krajčírke. 
Kde však zohnať kvalitnú látku a hlavne dobrú krajčírku....už teraz ma s toho bolí hlava. 
Sýte farby na Burberry kabátoch, to by možno zvládla aj nejaká DIY s farbami na látku. Už len znivočiť biely kabát.  Toto leto bude najbláznivejšie. Idem na to, ale pomaly. Aby som sa nezbláznila :) No a potlač od Valentina, tou by neohŕdol asi ani Jimi Hendrix.
Tak vážení, 60´s & 70´s are back !!! :)


Bollywood

16:57:00 Unknown 8 Comments

Vedeli ste, že ročne India vyprodukuje najväčší počet filmov vo svete?
Na hanbu som ešte žiadny Bollywodsky film nevidela.  Netrúfam si povedať v akej kvalite im to ide... Ak máte nejaký typ, smelo s ním. 
Nikdy som nebola v ,Ázii ale tajne dúfam, že ked budem mať lepšiu prácu, moje cestovateľské sny si doženiem. India ma fascinuje. Celkovo ich kultúra, duchovno (hinduizmus/budhizmus), hudba a hlavne ich tradičné odevy v krásnych sýtych farbách a neskutočné množstvo vzorov a látok.  Ženy sú tam ozdobené originálnymi masívnymi šperkami a to je mi srdcu naozaj blízke. Naposledy som si aj ja obliekla niečo na tento spôsob. Masívne náušnice (origoš s Indie, Ďakujem Sandra) , na čele bindi a k tomu košeľa s paisley potlačou. 
Hlavnú časť tvorí moja obľúbená kožená bunda z Manga. Fičíme si spolu už druhú sezónu. 
A pretože bolo tak krásne teplučko, namiesto dlhej sukne som použila maxi šaty, ktoré som si previazala košieľkou.
Improvizovať je zábavné ;)
ps: ...a keby ste mali záujem zahlasovať za môj blog v súťaži Bloger roka, poteší ma to :) nominovala ma úplne neznáma slečna. Týmto Ďakujem a pozdravujem :)
http://www.blogerroka.sk/magic-mantra/


jacket/bunda: Mango, shirt/košela: Terranova, maxidress/šaty:H&M, listovka/purse: second hand, boots/čižmy: second hand, glasses/okuliare: Stradivarius 


The Jaggers

10:11:00 Unknown 1 Comments

Mick Jagger nikdy nemal problém mať okolo seba krásne ženy. Ked ste absolútna rockstar, vôbec nezáleží na tom ako vyzeráte. Pri všetkej úcte Mick nie je prototyp krásneho muža. Aspoň pre mňa nie. Jeho dve exmanželky Bianca Jagger (tmavovláska) a modelka Jerry Hall (blond) boli však hotové múzy. Exotická Bianca a sofistikovaná Jerry. Ešte som nevidela fotografiu na ktorej by vyzerali zle. Jednoducho ikony. A že im biela farba pristane najviac? 
 Kúpiť si biele sako dobrého strihu nie je na škodu...
A takú hrivu ako mala Jerry ( vid. na 4tej fotke) by som si rada vyskúšala ...
:)





-boogie woogie-

21:55:00 Unknown 2 Comments

Keď som si minulý piatok vyberala tento outfit, stále mi po rozume chodila pesnička od kapely The Sweet-Ballroom blitz. To je asi najväčšia rocková disko songa akú poznám. Kto nepozná, vypočujte si :)
Moje 70´s šialenstvo pokračuje. Dosť ma to inšpirovalo aj minule. Krásne sa nám oteplilo, zapršalo a ja som neváhala a konečne som po mesiacoch vytiahla tmavo zelené zamatové nohavice s vysokým pásom. Sú totiž dosť tenké a keď si pod ne dám pančušky proti zime vyzerá to špatne. Tak som ich nenosila vôbec. Aby som nevyzerala veľmi tmavo šplechla som tomu aspoň oranžový rúž a moje nové infantilné srdiečkové-ombré okuliare. Neverili by ste aký je cez ne pekný pohľad na svet. Trochu ma to vrátilo do detstva, a tam sa ja vraciam spomienkami dosť rada :) 
Nosila som ich skoro celý tento víkend. V sobotu sme sa dostali na akúsi party medzi úplne neznámych ľudí. Hipisácka skupinka, veľký dom, jamovačka, gitary, pilo sa, jedlo sa, spievalo sa, až skoro do rána.  Bolo to veľmi príjemné. Srdečnosť ešte naozaj existuje. Čo osud chcel v ten deň som sa náhodne stretla aj s talentovanou Čajovou -Sandrou Polákovou (jej blog), ktorá s nami na party zostala tiež. Virtuálne sa poznáme už dlhých 8 rokov. Už bolo na čase ;)
 Vesmír nespája náhodne, tomu verte ;)






Kabát/Coat:Second Hand, Tričko/T-Shirt:F&F, Nohavice/Pants: Tally Weijl, Šatka/Scarf: H&M, Kabelka/Bag: H&M, Topánky/Shoes: Second hand, Okuliare/eyewear: Tally Weijl
photos by Maroš Plávka

Flower Power

11:32:00 Unknown 5 Comments

Musela by som veľmi zapierať svoju osobnosť, keby som mala tvrdiť, že sa mi nepáči hippie štýl. Pamätám si na obdobie medzi 12 až 13 rokom života, ked som chodila v riflových  zvoňáčoch, na ktoré som ešte dokázala natiahnuť aj riflovú mini sukňu. Po rukách som mala asi 10 centimetrový rad pletených náramkov a vlasy som si splietala do priberaných copíkov. Ani neviem kde sa to vo mne nabralo,ale na isto viem, že o existencii akéhosi hippie štýlu som vtedy nemala ani páru. Môžno to vo mne vzniklo prirodzene. Škoda, že nemám fotku ako dôkaz. Iba spomienky.
Tie časy sú už našťastie preč a aj moje pubertálne módne experimenty. 
Mám teraz obrovské šťastie, že tento typ oblečenia, hudby, kníh, filmov atď. je čím ďalej tým viac dostupný.  Keby som sa mala vyjadriť k svetonázoru hippies, zdá sa mi dosť naivný. Svet sa hodne zmenil. To čo bolo v Amerike v 60tych rokoch, je dnes po 50tich rokoch u nás.
Môžem tvrdiť, že toto je zlaté obdobie. Nikdy sme sa nemali tak slobodne ako dnes. 
Treba si to užiť.  Ktovie čo bude zajtra....
Toto sú moje flower power radosti:

Náhrdelník: Pull&Bear
Obrázky: Folksy by Zoe Badger (IKEA)
fotka z časopisu Jimi Hendrix Experience s pred 30 rokov od ocina
Paisley košeľa: Mango
kniha: hippie MILES (bounty books)
vinyl : Led Zeppelin III
cowboy boots: second hand
Lenonky: Promod
Púzdro na okuliare : veteš od kamaráta
šatka: H&M (second hand)



Backstage at Lanvin Fall/Winter 2015-2016 show

12:25:00 Unknown 0 Comments

Jar je síce už skoro tu, no pomaličky sa internet plní aj fotkami  pre trendy na jeseň-zimu 2015/16.
Osobne som stratila dych pri prezretí fotiek značky Lanvin zo zákulisia. Krásna paleta príjemných farieb, vzorov a štruktúr. 
Pre niekoho možno moc, no mne sa takýto cigánsky mix vždy páčil.
Pôsobí to na mňa takpovediac hrejivo....
Ktorý detail sa vám páči najviac ?:)


 photographs by Ulrich Knoblauch


Sekáč

19:39:00 Unknown 3 Comments

Takže výsledný outfit z dvoch kusov minulého tour de second hand (článok tu). Celkom nechtiac sú to dva kusy, ktoré spolu farebne ladia a to kabát a košieľka.  Čo je v skutku plus, že ked už je fakt po snehu, mohla som vytiahnúť moje vlaňajšie členkové topánky v svetlo ružovej farbe. Takéto púdrové odtiene sa mi veľmi páčia, pôsobí to na mňa tak čisto a sviežo.
Kabát síce nie je až tak kvalitný. Krčí sa (vid. na predposlednej  fotke) a futro je tiež len z polyesteru, no za tú cenu (0,99€) je to ospravedlňujúce. Ešte som ho doplnila chlpatým golierikom, ktorý mi darovala starká. :) Socíkovské fešn vychytávky ma bavia ;)
daľej na sebe mám :
Klobúk:H&M, Kabelka do ruky:F&F, elasťáky:New Yorker, Topánky:ZARA, kapsička so strapcami:H&M-second hand



Must Have - Jar 2015

13:38:00 Unknown 1 Comments



1. Sidovka- kto nemá sidovku akoby nežil. V Mango majú vždy perfektný výber. Už mám odtiaľ dva kusy. Plánujem aj tretí :) To je jednoducho kult. Rock n Roll 4ever!!!

2.Argánový olej do vlasov. Po zime sú  moje vlasy vždy v katastrofálnom stave . Okrem pravidelného prestrihávania končekov je po každom umytí skvelé votrieť si do vlasov pár kvapiek tohoto zázraku. Pekne suchý vlas obalí, vpije sa doňho a chráni ho tak pred polámaním. Pri jemných vlasoch odporúčam zvážiť dávku. Ja si do mojej hrivy musím dávať veľkosť lieskovca. Jemnejšie vlásky tak dva hrášky.

3. album ROBERT PLANT  and the Sensational Space Shifters. Pán Zeppelin to vymakal, nebál sa a vrhol sa na úplný new wave. Tento album síce vyšiel už vlani, ale stále ma baví. Ak máte radi ambient alebo elektroniku s etno/folk prvkami vyskúšajte práve toto. Je to moderné a svieže :) dobrá oddychovka hlavne pri rannom cestovaní do práce...

4.... no a na čom si vypočuť digitálnu formu muziky? Ja volím nestárnúcu klasiku sluchátka Koss Porta Pro, ktoré nikdy nezmenili svoj dizajn (povedal mi to kamoš, snád je to pravda). Za ich cenu je zvuk perfektný. Sú dokonca aj veľmi spratné. Dajú sa zložiť do malého koženkového púzdra, ktoré k nim automaticky dostanete, takže vám nebudú zavadzať v kabelke.

5.Nohavice s potlačou. Mám konkrétnu predstavu čo sa týka strihu, žiaľ zatiaľ na našom trhu neúspešne. Ja ako retro maniak  to nemám až také jendoduché. Slimky sú  všade. Nie že by som ich nemala rada, len už na mňa nepôsobia tak čarovne.Vyskúšam možno web. Konkrétne typ na obrázku by asi rozbil každý nudný outfit. 

6.Lak na nechty s  trblietkami. Tento typ laku som milovala ako dieťa. Teraz mi to pripomína disco. Značka Catrice má monetálne pekný výber. Nájdete v Dm drogeriách.

7.Farebné zrkadlovky. Taký malí future prvok a ešte k tomu na lenonkách, no nekúpto ;)

8.Veselé vankúšiky. Priznám sa, že na vankúšiky som trochu úchyl. Mám ich na posteli asi 7 kusov a stále kupujem nové a nové obliečky. Oživiť si spálňu alebo obývačku týmto praktickým doplnkom nikdy nie je na škodu. Pekný výber má sieť H&M Home. Alebo F&F-ko.

bonus pre vás ;) 

Second hand trip

17:02:00 Unknown 9 Comments


Dnes som mala pracovné voľno. Napadlo ma, že som už veľmi dlho nebola lašovať v sekáčoch. 
Je to jeden z najjednoduchších spôsobov ako ľahko, rýchlo a za facku získať pekné oblečenie.
Ja tento koníček preferujem už zhruba od puberty.
V Bratislave je second handov pomerne dosť. Dnes som sa však zdržiavala iba v starom meste.
Okrem kadejakých súkromných second handov tu viac menej prevládajú predajne Textile House a Genesis.
 Čo sa týka výberu Textile House sú na tom o dosť lepšie. V obchodoch panuje relatívne poriadok a čistota. Tovar je zrejme zo zahraničia. Ohľadom ceny ale Genesis nemá konkurenciu -jeden kus/ 0,99€ . Ich výber je však zjavne tuzemský. Často krát som tam našla aj kabáty Slovenskej výroby. 
 No ako hovorím treba sa tam dôkladne prehrabúvať a všímať si detail. Veci neskončia vždy v kontajneri len preto, že už majiteľov nebavia. Môžu byť aj vadné.
Nie som bohvieaký škrob, ale mám svoje limity aj čo sa týka sekáčových vecí. Keď je niečo už veľmi obnosené alebo deravé, nevyhodím predsa za to 20€. To si môžem kúpiť aj nové.
 Neviem kto tam určuje ceny, ale občas prestrelia.
Ako aj v živote aj tu platí pravidlo : Welcome to the Jungle. Ujde sa vám to najlepšie ak tam nabehnete  keď dopĺňajú (ako to volajú oni) ,,novú kolekciu . Niektoré sekáče však tovar dopĺňajú denne. Občas sa pritrafí aj nejaká zľava. Textile House to robí tak, že zrazu predavačka skríkne na celú predajňu: Vážení zákazníci od teraz až do hodiny X je na všetok tovar zľava XY%. Mne sa to stalo hneď dnes a to som si pár sekúnd pred tým, než to pani povedala pomyslela: ,,fiha toto ste prehnali, zľava by bodla. ;) Silná myšlienka.

Mala som celkom šťastie. Dva vlnené kabáty, dve blúzky, jedno kimono a sveter.
Fialový kabát:1€
Etno tunika:1€
Floral kimono: 8,50€
Cropp sveter: 3€
Boho blúzka:1€
Purpurový kabát:1€

SPOLU:15,50€

Ked si to tak zúčtujem za sumu 15,50 € by som v bežnom reťazci kúpila asi tak jedno tričko, aj to by jeho životnosť bola zhruba roka. 
Ak máte fóbiu zo sekáčov, skúste ju prekonať. Neodídete na prázdno. Niekedy za fakt smiešnu cenu dostanete kus, ktorý len ťažko nájdete v obchode a určite si nebudete musieť trieskať hlavu o stenu, že ste minuli pol výplaty. :)  Úplne som však zabudla ísť do toho najkrajšieho a tým je práve second hand NOX. Ale o tom snáď nabudúce ;)
 Ak by mal niekto záujem absolvovať so mnou takýto trip som vrelo k dispozícii :)
 adresy second handov Bratislava 
Genesis: Genesis – Nedbalova, Župné nám., Obchodná, Špitálska (2 obchody), Dobrovičova



Colour therapy

11:26:00 Unknown 4 Comments

Každý deň dúfam, že keď sa ráno zobudím teplota stúpne minimálne o 10° C.
Neviem sa už dočkať jari. Táto zima sa mi zdá nekonečná. Som v Bratislave prvý rok, ale čakala som , že úderom 1. marca sa teplomer vyšplhá na 15ku.
Všetky tie depky a migrény za ktoré môže počasie, by som najradšej zmietla zo stola.
Nehovoriac o tom, že kvôli ochrane zdravia musím na seba natiahnúť minimálne tri vrstvy oblečenia. Výsledok?!..........asexuálna cibuľa.
Kto sa má takto cítiť dobre? Ja určite nie.
Rok čo  rok riešim túto istú tému. Aby som predišla frustráciám snažím sa vylepšovať si náladu farbami. Nebojte sa nepojedla som žiadne psychotropné látky, ani som sa nešvihla do nejakej sekty. Je to jednoducho osviežujúce obklopovať sa týmito vecami.
Pohrala som sa v polyvore.com a urobila som tri koláže. Každá z nich mi pripomína určité životné obdobie. A že je to hlavne detstvo, to vám písať asi nemusím ;)

Yellow submarine.

Môžete si  pustiť aj Beatlesácky film, alebo koncert Queen kde legenda Fredie Mercury behá po pódiu v žltej bunde, ktorá bola pre moje oči ako spoznávacie znamenie (aha mama to je ten smiešny  fúzatý ujo ) .  So žltou  farbou už som ale skúsenosti mala. Pred 7 rokmi na dovolenke v Taliansku som si kúpila úžasné nohavice s pukmi a zvýšeným pásom. Taký retro štýl.  Čo čert nechcel ked ste v puberte nechutne naberáte a svoje veci už po pol roku neuvidíte. Našťastie nohavice nosí teraz moja kamarátka, ktorá je ľahšia o 20 kg :D. Možno skúsim nájsť čosi podobné,ale  okuliare by bodli asi najviac :)
 Slniečko aj cez sychravé dni, to je zdravé.....

Green river.

Zelenú farbu zbožňujem skôr v studených tónoch. Pekne sa na nej vynímajú hipísácke vzory .
Ani sám veľký pán Hendrix sa jej nevyhol. Som na tom podobne. Už sa nechcem vyhýbať žiadným farbám, tvarom, štýlom a odopierať si. Toto leto sa idem zabávať :) Vidíte tie zelené Versace okuliare? ...... uhuhu niekto tu mal green trip. Chválim :)

Orange county

Pri pohlade na sexy Debbie Harry s kapely Blondie a jej oranžový top mi trochu zviera srdce (v pozitívnom zmysle) . Neviem či som mala niečo také v minulosti ja, alebo to bola moja mama, možno starká, ale ten materiál sa mi  navždy vryl do pamäte. Kedysi som vyhlásila, že by som si nikdy neobliekla oranžové tričko. Hold už mi jeden top z F&F visí v skrini. Nikdy nehovor nikdy. Asi pred týždňom som si v second hande kúpila oranžový kabát z brúsenej kože. A aby som sa necítila vinne stále iba 0,99 € :D. Taký 70´s štýl presne podľa môjho gusta.
Nedalo mi to srdce nechať ho tam.... všetky tie poklady.
Milá Debbie........budeme pomaranče ;)

colage by polyvore.com