Translate

St.Germain

10:47:00 Unknown 5 Comments

Pokračovanie fotiek s Mischel Warenits a nedávneho postu TU . Tieto fotky však Mischel fotila Zenitom. Najprv sme si s kľudom vysedávali v bistre St. Germain, popíjali drinky a obdivovali krásny interiér. Mischel mi vždy ukáže nejaké zákutia Bratislavy, ktoré ešte nepoznám. Potom sme sa presunuli pred Nové SND, ktorého architektúra nemá chybu. Každé ráno tam vystupujem z autobusu a susediaca Eurovea pri ňom vyzerá ako neforemná kopa skla.
Na sebe mám obľúbené tričko Jimiho Hendrixa, ocinov starý opasok a môj skvelý úlovok, v podobe svetlo ružových ankle boots ( Zara) . Svetlo ružová ma teraz nejak chytila za srdce. 
Tento typ topánok si neviem odpustiť, doma sa mi už pomaličky tvorí zbierka. Teším sa, že ich vynosím najmä na jeseň, ktorá je už skoro tu. Ešte ked sme fotili tento post bolo 26°C .
 Je toto možné čo sa stále deje, zo dňa na deň iné počko ? :)
Ja : ( shirt/tričko: Pull&Bear, denim shorts/šortky: Pull&Bear, shoes/topánky: Zara, hat/klobúčik: HM, kabela/bag: amisu , glasses/okuliare: Six)

Kde bolo tam bolo.....

9:16:00 Unknown 1 Comments

Hneď ráno ma prebudil zvuk dažďa. Vstala som z postele a potichu otvorila okno. Dážď bol hustý ale kvapky malé. Vzduch voňal chladom a čistotou okolitých stromov. Ľahla som si späť pod teplú perinu, ale ďalej  už som zaspať nevedela. Napadlo ma, veď som predsa doma v detskej izbe a pod posteľou sa ukrývajú všetky moje spomienky z detstva vrátane mojich obľúbených rozprávkových knižiek. Začala som ich listovať a spomínať ako mi z nich rodičia čítali. Keď som bola dieťa, kniha bez obrázkov pre mňa nebola knihou. Obrázky pre mňa znamenali to, ako si budem príbeh predstavovať, ako nejaká prvá stopa. Milovala som tie farby a keď bol nejaký obrázok len čierny, neváhala som ho ešte domaľovať farbičkami :D. Takto som poškodila mnoho kníh. Uvažujem, že si ich v antikvariáte zadovážim v lepšom stave. Najčastejšie to boli slovanské rozprávky. Vybrala som pár ilustrácií s mojich obľúbených kníh. Fantázii sa medze nekladú a presne to je tá hlavná myšlienka, ktorá ma na rozprávkach baví.
 Chcem sa s vami podeliť o tieto pekné skice, či maľby.
Netuším, či sem diela autorov môžem takto zverejniť, predsa len staré knihy neobsahujú zákaz uverejňovania na internet, žiadny internet na pláne nebol, ale risknem to. Vo všetkej úcte k autorom pripájam aj názov kníh a mená :) a som ochotná na vyžiadanie zástupcu autora fotky aj s článku odobrať.
ps: najradšej som mala princezné a líšky.... ktoré postavy ste mali najradšej vy ?:) Máte nejaký najobľúbenejší príbeh ?
 autors:
Lužickosrbské rozprávky-Smolný Peter, Illustrations:Václav Karel 1965
Slovenské Rozprávky Pavoľ Dobšinský , Illustartions Ľudovít Fulla 1961
Poľské rozprávky Hop, čižmičky, sto míľ ,Illustrations Ján Lebiš 1962
Zlatá kniha rozprávok Božena Nemcová ,Illustrations Štefan Cpin 1969

Paisley obsession

12:52:00 Unknown 0 Comments

Milujem vzor Paisley. Už som to tu spomínala niekoľko krát. Moja ďalšia do zbierky je táto hippie košieľka, ktorú som ukradla mamine so skrine :D Nohavice , ktoré mám na sebe sú pre mňa vysnívaného tvaru, aj ked momentálne asi vôbec tento strih nie je v móde, ale je mi to celkom ukradnuté, pretože už 5 rokov v obchode valcujú slimky, ktoré mne už tak trošku zovšedneli .... 
Nemám rada stereotyp ani v obliekaní a ked niečo vidím na stovkách  ľuďoch rovnaké, dostávam s toho tzv vizuálnu chorobu. Nemôžem povedať, že teraz vyhodím všetky úzke nohavice, lebo predsa len topánky v nich vyniknú oveľa lepšie, než v zvoňákoch, nehovoriac o zime a čižmách.  No jasný favorit tohoto leta boli pre mňa práve bootcut jeans alebo zvoňáče na gumičku :)
Práve si užívam pracovné voľno doma pri Banskej a teším sa na víkend, lebo usporiadúvame taký maličký rockový festivalík.
na sebe mám : všetko sekáč okrem topánok (Baťa), tie skoro nevidno....
a na záver skvelý Glenn Hughes :)
na bicie Jason Bonham (syn J. Bonhama-Led Zeppelin)
a gitara Andrew Watt :)

Ma cuisine

14:08:00 Unknown 1 Comments

Tento post nebude pre moju osobu tak veľmi tradičný. Isté životné okolnosti zapríčinili to, že maminkina kuchyňa už nie je maminkina, ale moja (presťahovala som sa k priateľovi). Veru tak. Ja úplný nováčik, čo nevie variť (učím sa).  Miestnosť na prípravu jedla musí pre mňa spĺňať hned po praktickej stránke aj vizuálnu. Nikdy som si nemyslela, že si na niečom takom budem dať záležať, ale stalo sa. Každý deň vymýšľam rôzne vylepšenia a DIY dekorácie, momentálne napríklad maľujem celú kuchynskú linku na bielo (bola béžová) . Mám ešte kopec roboty kým si poviem, áno hotovo, no vo foťáku sa nazbieralo pár fotiek s obľúbeného môjho kútika ......
Nové taniere s hispánskou potlačou...to som nemohla odolať... (F&F)
..... ani kvetináč na linke mi nie je cudzí, aj ked je to kér, ktorý do bytu ani nepatrí  :D drevená tácka za ním je ešte s čias socializmu..
...ako schovať dieru v stene ? ..predsa látkou na ktorej je recept :)... (H&M Home)
.......poháriky (tiež F&F)...najviac vyniknú, ked do nich nalejete kolu :).....
......modranská keramika....klasika v každom dome v  Československu, aj napriek gýčovitosti sa mi zdá stále krásna :).....+ nová keramická úchytka na dvierka kredencu , chcem aby každá bola iná...dúfam, že je to reálne :D
....staré rádio ( alias Laxík)-ešte sme ho nespojazdnili ale budem rada ak sa to podarí :)
 pekne sa nám vyníma na stole...
....chladnička je už plná obrázkov , tak som sa rozhodla vešať :) 

Falling sun

20:25:00 Unknown 1 Comments

Sama tomu neverím, ale naozaj som toto leto nebola na dovolenke , aj ked tieto fotky na mňa pôsobia akoby som sa flákala po nejakých Talianskych či Chorvátskych uličkách.
 Pravda však je, že som len pár kilometrov od našeho hlavného mesta a to v malebnej dedinke Hainburg an der Donau u susedov Rakúšákov. Fascinuje ma ich čistota kdekoľvek, čo sa o našich slovenských dedinkách veľmi povedať nedá. Niekedy mám pocit, že výsavačom prejdú aj trávnik či chodníky..... O.o Pedantnosť na sto percent.
Na sebe mám moju obľúbenú tašku cez plece, ktorú som ešte na jar ulovila v sekáči. To, že je s pravej kože a je na nej krásna výšivka ma k nej pritiahlo ako magnet. 
Možno je vám čudné, že mám obuté čižmičky, ale v ten deň bolo vonku iba 17 stupňov. Navyše tieto sú úplne z tenučkej kože.
 Mám taký pocit, že leto už skončilo alebo čo. Každý deň je inakší. Aspoň to slnko sem tam vykukne. Slnečné okuliare mám so slovenskej stránky www.letnyhit.sk, ktorá má najlepšiu cenu na trhu a k tomu dostanete ešte aj darček......tak neváhajte.
 Retro štýl to môžem, ja som si vybrala model Clubmaster.  :)
BTW........som ostrihaná.....a hádajte kto ma strihal?......no predsa ja sama!
 ....nepýtajte sa ako,ale dá sa to :D
 (top/blúzka: H&M, pants/nohavice: Tally Weijl, boots/čižmy: Parfois, Bag/taška: second hand )

Spelldesigns

13:22:00 Unknown 2 Comments

Spoločnosť Spelldesigns je doposiaľ pre mňa inšpiratívnejšia, než akákoľvek iná stránka s oblečením. Nieje deň kedy nekliknem na ich stránku , nepokochám sa perfektnými fotkami a celou tou bohémskou atmosférou. Spelldesigns obsahuje v prvom rade e-shop s fakt originálnymi vecami štýlu amerika-austrália,western štýl, nápaditá bižutéria s drahých kameňov, indiánske prvky a pod .Osobne som si od nich ešte nikdy nič neobjednala (bojím sa poštovného,shop je z austrálie), ale vždy ma to veľmi láka. Na ich stránke som v ich modeloch našla odfotenú dokonca aj éterickú krásku-modelku Erin Wasson. Každý deň cez facebook Spelldesigns prispievajú aj svoje instagramové fotky nad ktorými sa mi vždy rozžiaria oči. Je to taký malinký sen navštíviť ich shop osobne a odniesť si odtiaľ tie krásne poklady. Zatiaľ mi ostáva len kochať sa ich blogom. Tu je  nejaký výber fotiek..... + web :)




Free time :)

19:31:00 Unknown 4 Comments


Dnes som prežila veľmi príjemný deň s Mischel Double W.- isto poznáte jej blog mischeldoublew.blogspot.sk .
 Pobehali sme snád polku mesta a vymietli sekáč a všetky možné výpredaje.
Čoskoro sa môžete tešiť na viac fotiek. Mischel ma zhltla do svojho Zenitu a ja sa opäť teším čo s toho bude. Pár záberov som urobila aj ja a silno premýšlam, či si niečo podobné nekúpim.
Zatiaľ pár fotiek čo sa nazbieralo v počítači, v mobile :)..........




Hawaii

16:29:00 Unknown 3 Comments

Keby som si mohla vybrať nejaké miesto, na ktoré by som mala v sekunde odmiestniť bol by to Havaj. Milujem havajské vzory, všetky tie kvety a palmy, divoké farby a hlavne  takto zdobené košele. Bola som doposiaľ len obdivovateľ ( môj priateľ má v zbierke asi 8 kusov 
) no ked som videla túto červenú v Mango katalógu, okamžite ma zaujala. Košieľku som si pekne vysnorila aaj v obchode čakajúc na letné zľavy , už aj bola moja. Mrzí ma, že mi utieklo rovnakej farby aj tielko a  overal. Vzhľadom na príjemnosť materiálu by som to tam určite nenechala. 
Daľší pohodlný ,,outfit´´ na našu auto´turistiku. Ved viete.......som ,,kajšmentke´´ ;) :D:D:D
ps: bonusovka TU
( košeľa/sadále: Mango, šortky: DIY sekáč, okuliare: pánske H&M...a zase bižú.. )