Translate

Michael Kocáb a Karpatské Chrbáty

19:41:00 Unknown 5 Comments

Ááááááááá to bol jednoducho špicový koncert! Nesmierne mi to pomohlo zabudnúť na všetky stresy a blbosti, kedže to bolo včera večer. Obvykle chodím na koncerty len cez víkend, ale asi to zmením a naruším pracovný týždeň kultúrnou vložkou. Why not?! Odporúčam! 
Mám rada Pražský výber a v kombinácii s Karpatskými chrbátmi mi to naozaj ulahodilo. 
Jazzrock chlapi! :D Pre tých čo nepoznajú- Karpatské chrbáty sú veľmi  dobrá kapela, ktorá krásne kombinuje vtip a dobrú  rockovú miestami až jazzrockovú muziku z rôznymi prvkami a zvláštnymi DIY nástrojmi. (napríklad gitara-rýľ, ktorú pomenoval-jednotná roľnícka elektrická gitara :D vid.na fotke)
Už som ich síce videla na festivale Pohoda, ale len 4 skladby a tak som si to chcela pozrieť celé. Stihla som čo to pofotiť a nakoniec sa aj s Brankom odfotiť ;) 


Land

21:08:00 Unknown 3 Comments

Každý deň snívam, že sa zobudím a vonku nebude ani zrnko snehu, slnko bude svietiť až do 8mej večer a ja si budem vykračovať v kriváčiku. Myslím, že už sme dosť blízko. Len tie rána a večery sú brrrrrr. Včera som našla super drevenú kazetu po starkom, kde mal odložené také tie potreby na holenie. Vo vnútri je zabudované zrkadielko a tak som si s toho urobila šperkovnicu. V poslednom čase nejak frčím na škatulkách a krabičkách a všelijakých prkotinkách. Tam kde vidíte krála rocknrollu- tak to je servítka. V práci teraz robíme dekupáž (servítkovú techniku) a tak som si zmyslela že si vyrobím Elvisovskú škatulu. Už sa na to tešííím ;)
Samozrejme pierká musia byť, knižný brak musí byť (ranné čítanie v autobuse zaškamravenými očami )...atd :) a ešte Patti! v ušiach, v hlave.

Peacock Ball

13:06:00 Unknown 4 Comments

Po fakt veľmi dlhej dobe sme sa včera v trojici vybrali na koncert. V jednej herni hralo pár známych. Volajú sa Peacock Ball.
Peacock Ball sa predstavili výlučne vlastnou tvorbou inšpirovanou najmä scénou 60 a 70 rokov s prvkami súčasnej progresívnej hudby. Pre milovníkov psychedelického rocku fakt odporúčam. Mne sa páčilo veľmi. Fotilo sa mi horšie, lebo tam bolo desne málo priestoru, stála som úplne vzadu a musela všetko zoomovať.
Po koncíku sme sa presunuli do oblúbeného Cult Clubu, kde chodíme na skvelé pivá. Ja som si dala malinové. Malo krásnu tmavo ružovú farbu. V podstate je to také ženské pivo. Nejaký štamgast by asi ohŕňal nosom. Okrem malinového tam dostanete aj zázvorové, kávové a iné špecialitky.
Cult Club je mimoriadne sympatické miesto. Zaujímavo zariadené-plné zvláštnych retro vecí a starožitností, často sú tam dobré koncerty a skvelá pizza. Ak by ste sa ocitli v Banskej Bystrici- určite to miesto neobchádzajte :) O týždeň tam vystúpi akási punkáčka-Nikola Mucha.
Chcem si ju ísť pozrieť. Potom vám zreferujem aké to bolo :)

Antiq

19:37:00 Unknown 11 Comments

Dnes som si odbehla do antikvariátu a kúpila si do mojej platňovej zbierky dva kúsky. 
Do kolónky 80s pop si pridávam divošku Cyndi Lauper a jej super ,,vyblakovačky´´ . 
No a klasičku Queen som tam tiež nemohla nechať. Na otázku, či nemajú niečo od Bukowského mi pán dal dokonca grátis túto malú knižočku o Bukowskom. 
Uvidím čo je to za blud. Lepšie ako nič.
 Trošku som si urobila radosť a na pár minút som sa odpútala od pracovného chaosu.
Niekedy sa mi zdá, ako keby sa mi celý deň len sníval. Nestáva sa vám to ? O.o
Už nič nie je naozaj... iba stres a zhon.
Venujem túto skladbu : Misha McKagan, Bonnit S a Mischel double W ;)

4ever heavy

14:01:00 Unknown 3 Comments

Mám rada mužov. Mužov ktorí počúvajú heavy metal obzvlášť...

DIY British Box

14:36:00 Unknown 11 Comments

Milujem Britskú vlajku!  Je pre mňa symbolom rock n rollu! /,,/ Chcela by som mať v izbe jednu časť nábytku, ktorá by bola takto namaľovaná. Vyrobila som si preto aspoň maličkú šperkovničku . Kúpila som si čistú drevenú krabičku  a použila pri tom akrylové farby. Bola to babračka maľovať všetky tie pruhy na nerovnomerný povrch, ale celkom som to zvládla. Aspoň to nevyzerá tak vyumelkovane. Rozmýšľam, že jej urobím väčšiu sestričku.
Aspoň takú kde by sa zmestili náramky. :)
...a tu máte príjemnú nedeľnú pesničku ;) :D ofc british ;)

07...because Cats

13:48:00 Unknown 11 Comments

Toto je taký ten typický outfit, ktorý nosím do roboty. Pohodlnosť nadovšetko. Šál čo mám na sebe má asi 3,5 metra :D taká malá anakonda, a parku som kúpila v sekáči za 3€. Veľmi som si ju obľúbila, je mäkučká, pohodlná a hodí sa ľahko sa kombinuje. Škoda, že nieje čierna. Čo už. Toto fotenie bolo plné smiechu. Večne sa nám pred objektív pchali moje mačky :D.
 Tak sme cvakli aj tie. No nie sú fešandy?:)
Biela-mačka Zita (tú už poznáte), šedý-kocúrik Mick :) <3 aj lav ju aj prav ju :D
 čiapka-gate,šál-FF,sveter HM,parka-second hand,nohavice HM,boty-new rock,kabelka asos

Show must go on

13:13:00 Unknown 10 Comments

V posledné dni ma viac než filmy berú koncerty. Nemám nejakú veľkú zbierku DVD, ale tak časom si ju dúfam zväčším. Vždy ide hlavne o klasický rock a nejaký ten heavy ementál ;) :D
Mám pre vás typy na fakt dobré koncerty.
*
1. Pink Floyd- Pulse:
Títo giganti art rocku, páni muzikanti prinesú do vašej obývačky atmosféru ako hrom. 
Koncert je z roku 1994-Earls Court, Londýn. Milujem skladbu Keep talking s tohoto záznamu. Nikdy som Floydov  naživo nevidela, poznám takých čo áno a vraj je to zážitok na celý život. Ani sa nečudujem :) Neviem či ešte Roger Waters koncertuje The Wall, pamätám si, že minulí rok bol v Prahe. Ja vždy všetky veľké koncerty zmeškám, alebo to organizačne nezvládnem.... zákon schválnosti.
*
2. Rush- R30:
 Toto sú tak milí páni. Čisto prirodzenosť bez šaškovania. Isto poznáte skladbu Tom Sawyer. Koncert je na dvoch diskoch a je zo svetového turné, ktoré oslavuje 30 výročie tejto skvelej kapely.
*
3. Motorhead- Live Everything Louder Than Everything Else:
 DVD som kúpila náhodne ako paperback za dáke 2€. Je to asi najlepší koncík aký som od nich videla. Myslím, že rok 1992 a hlavne ma baví, že pomedzi skladby sú tam rôzne rozhovory a videá, ako robia v backstage kravál a srandičky. Milujem to! Lemmy je pánko :)
btw-supiš móda:D
.... dá pozrieť aj free TU
*
4.Van Halen- Live: Right here, right now:
Túto kapelu by podla mňa mali vysvätiť. Je to zostava so Sammym Hagarom. Obsahuje 18 skladieb.  Verte mi, že vám odletí hlava s toho aký sú skvelý. Eddie to nakladá ako nik! Vždy sa mi páčil ten čudný obal z džízsom . Pamätám si ako som na to ako decko čumela, a nechápala som prečo je tam tá soška :D
*
*
5. Led Zeppelin- Celebration Day:
Už som to tu nedávno spomínala. Dostala som ho na Vianoce. Myslím, že toto bude asi posledné Zeppelin DVD, ktoré vyšlo. Koncert sa odohral 10.12.2007 v O2 Aréne v Londýne. Zeppelinska zostava + syn bubeníka Johna Bonhama -Jason Bonham. Je to geniálne. Ak ste na Zepp, budú to veľké emócie.... mono slzy. Pretože po smrti bubeníka už nehrali vôbec... a potom boom! Celebration day :) K tomuto DVD sú aj dva audio disky. Čiže koncík môžete okrem pozerania aj len tak počúvať.
*
6. Foo Fighters-Skin and Bones:
Ak milujete Dave Grohla tak toto musíte vidieť. Celý koncert je unplugged-ový, má to atmošku- je to v  akomsi divadle. Veľmi sa mi páči začiatok, ked sa všetci natrepali do člnov a počas ,,plavby´´ tam začali hrať.
 Samozrjeme sa  tam nájdu skoro všetky ich známe pecky. Hlavne moja obľúbená Best of You :)
*
7. The Doors- Soundstage Performances
Toto bolo hodené v nejakom časopise ako darček. Tiež je to paperback. Potešilo ma to, sú tam výpovede muzikantov alá čo bolo ako + vystúpenia -niektoré bez publika. Ako bonus aj fotky. Netradične je ako prvá skladba The End.
*
8. Jimi Hendrix- Live at Woodstock:
Legendárny festival a legenda Jimi. Jednoducho veľká história. Toto dvd je povinná výbava, každého kto sa pokúša, alebo hrá na gitaru. Vždy je to cítiť, ked ste s gitarou -jedno telo-jedna duša. Čítala som , že Jimi osobne nebol s týmto vystúpením spokojný, ale nás uspokojil do bodky. 
Je to môj veľký idol a inšpirácia.  Ved viete ;)

ženské....

13:16:00 Unknown 6 Comments

Blíži sa Valentín a to znamená aj kopec trápnych zamilovaných darčekov.....  o tom teda viem svoje. Myslím si, že namiesto somarín dať žene kvety,alebo malinký šperk-proste klasiku-tou sa nedá pokaziť absolútne nič. 
Mne sa Valentín páči, lebo celkovo zmysel tohoto sviatku mi príde pekný. Viem, že už páchne komerciou, a prejav lásky by nemal byť len jeden deň v roku, ale v podstate celý rok. 
Mne vždy  nesmierne slintajú oči ked chodím okolo obchodov, kde sa na mňa usmieva krásne a sexy spodné prádlo. 
Keby mal človek na rozhadzovanie, tak to začne aj zbierať! Je málo pravdepodobné, že sa nájde muž, ktorý by vám trafil veľkosť a zároveň aj váš vkus. Zostáva to prirodzene na nás. Veľmi sa mi páčia outfity, kde hlavnú rolu hrá priesvitná blúzka cez ktorú sa skvie pekná podprda. 
Čo poviete ? Ktorá s týchto vám najviac padla do oka? Mne osobne teraz najviac idú retro typy, alebo tie pastelové <3.....no aj tak čierna 4ever :D


a dáme si lepák.....

NYC & Jim

9:33:00 Unknown 5 Comments

Nikdy som v New Yorku nebola. Je to môj malinký cestovateľský sen. Nedávno tam bola kamarátka :). Snád sa mi to raz podarí. Je u mňa skôr pravdepodobnejšie, že mi vyjde Londýn. Mám tam nejakú rodinu a chcela by som ju navštíviť ešte tento rok. Včera som bola v antikvariáte a kúpila som si tieto pekné ňujorské pohľadnice. Myslím, že zábery sú tak  možno cca s 50tych rokov.  Plánujem si to zarámovať. Ak rodina schváli  prasnem to do kuchyni :D
Včera som celý deň ,,dávala´´ Doors. Morrison je číslo. Kedysi dávno ked som mala asi tak 15 tvrdila som, že mne sa Doors nikdy nebude páčiť. No....som rada, že je to naopak. 
Veľká inšpirácia. Zvláštna muzika. 
Ako to že ešte nemám ani jednu ich LP ? O.o Chyba!
Musím napraviť :)! 
Boli ste niekedy v NYC ? Ak áno čo sa vám tam najviac páčilo?
Chcela by som sa preniesť v čase a zažiť New York ked tam pobehovala M. Monroe a krásne 50s autá :).....
ozaaj dnes má klávesák od Doors Ray Manzarek narodky! Happy b-day !:)